MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons iets vanzelfsprekends. Duurzame relaties met alles en iedereen om ons heen zijn immers de basis van ons bestaan. Als medewerkers van Walraven Sax hebben we daarom een aantal initiatieven genomen;

Biologische en Fair Trade producten

Wij voegen aan ons assortiment steeds meer biologische en biodynamische wijnen toe en volgen de ontwikkelingen op dit gebied zeer nauw. Ook hebben wij een label in ons portfolio dat geheel Fair Trade is.  Onze leveranciers hebben duurzaam ondernemen ook hoog in het vaandel staan en blijven zich hierin ontwikkelen.

Onze omgeving

Wij staan in nauw contact met onze omgeving en geven de medewerkers de kans een bijdrage te leveren aan een verbetering hiervan. Zo gaat een gedeelte van de opbrengst van één van onze eigen merken naar sociale projecten in Zuid Afrika.

Tevens zijn wij partner van Do Social. DoSocial initieert, promoot, ondersteunt en vormt een platform voor en door welzijnsinitiatieven in en rondom de zorg, die een structurele waarde toevoegen aan een langdurig verblijf van hulpbehoevenden. De medewerkers van Walraven Sax kunnen per jaar 1 dag besteden aan dit soort initiatieven. 
www.dosocial.nl

Vermindering CO2 uitstoot

Binnenlands transport van onze partners proberen we zoveel mogelijk via de binnen wateren te doen. Zo verminderen we met dit transport de aanvoer van zeecontainers vanuit de zeehaven van Rotterdam naar ons magazijn met 20% tot 30%.

Ons wagenpark is 100% elektrisch.

Ook stimuleren wij het gebruik van herbruikbare wijnglazen op events om zo de afvalberg te verminderen.

 

Verantwoordelijk alcoholgebruik

Wij houden ons aan geldende wetten en zelfregulering codes bij de ontwikkeling van producten, promoties en activiteiten. Verantwoord alcoholgebruik en ontmoedigen van alcohol gebruik bij jongeren is vanzelfsprekend voor ons.

We verwijzen hierbij ook naar de diverse websites: www.wimoverwijn.nl, www.nix18.nl en www.drinkwijzer.nl.

Scroll to top