EERSTE NOMINATIE WIJNVROUW VAN HET JAAR 2022 GAAT NAAR TATJANA PUKLAVEC

Op dinsdag 15 februari heeft Stichting Wijnvrouw van het Jaar Tatjana Puklavec aangekondigd als eerste genomineerde voor de titel Wijnvrouw van het Jaar 2022. Dit werd bekend gemaakt tijdens een lunch in het nieuwe restaurant SPAZIO. Daarnaast werden wij, Walraven Sax, bekend gemaakt als nieuwe hoofdsponsor van deze mooie prijs. Iedere nominatie wordt gekoppeld aan een wijnmerk uit ons portfolio, passend bij Wijnvrouw. De eerste nominatie stond daarom in het teken van het Champagnehuis Louis Roederer. Uiteindelijk, na vier nominatie rondes, vindt in September de grote finale plaats tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. In het Wijntheater zal de Wijnvrouw van het jaar 2022 benoemd worden tijdens een spannende finaleshow. De stichting Wijnvrouw van het Jaar gaat alweer haar vierde jaar in en is een initiatief van het Wijntheater en MissPublicity.

Juryrapport

De jury is onder de indruk van de lange adem van Tatjana Puklavec. Toen zij het familiebedrijf overnam, had zij een duidelijke visie: ze wilde wijn over de hele wereld verkopen en in Nederland verkrijgbaar zijn bij bepaalde verkooppunten. Dat is met wat omwegen nu gelukt. Tatjana is professioneel, toegankelijk, heeft een goede marketingvisie maar daarnaast is zij ook een aimabele vrouw. Om deze redenen is zij een goede kanshebber voor de Wijnvrouw van het jaar 2022.

Over Tatjana Puklavec

Tatjana Puklavec is geboren in Bonn in Duitsland, als dochter van een Sloveense vader en een Duitse moeder. Zij groeide op in een bourgondisch en gezellige familie. Na een wereldreis en haar studie bedrijfseconomie in München heeft Tatjana in verschillende sales en marketingfuncties bij internationale bedrijven gewerkt, kwam voor de liefde in Nederland terecht en nam in 2009 het familiebedrijf Puklavec over. Puklavec Family Wines uit Slovenië is één van de grootste wijn-producerende families van Europa. De liefde voor wijn begon in 1934, bij Martin Puklavec. Zijn visie: samen met zijn familie en lokale Sloveense boeren de allerbeste wijnen maken vanuit het wijngebied Jeruzalem Ormož. Zoon Vladimir en zijn gezin zetten met dezelfde passie de filosofie van hun (groot)vader voort. Inmiddels produceert de familie, met Tatjana aan het hoofd, vanuit twee grote wijnkelders zo'n vijf miljoen liter prijswinnende Sloveense kwaliteitswijn per jaar die naar 21 landen wereldwijd wordt geëxporteerd. De mooie, no-nonsense en betaalbare wijnen van het familiebedrijf vind je over de hele wereld, gerund vanuit een klein kantoor in Tilburg.

Weg naar de finale

De vakjury van Wijnvrouw van het Jaar 2022 bestaat uit Birthe van Meegeren (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2019) , Magda van der Rijst (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2020), Claudia van Dongen (winnares Wijnvrouw van het jaar 2021) en Barbara Verbeek. De finale vindt plaats tijdens Gastvrij Rotterdam in september 2022. Niet alleen de jury van wijnprofessionals bepaalt de uiteindelijke winnaar. Na de bekendmaking van de laatste genomineerde kan het publiek meestemmen via www.wijnvrouwvanhetjaar.nl.

Image 100%
Scroll to top