Image 33%

SUSTAINABILITY EVENT MET MIGUEL A. TORRES

Wijnmaker en eigenaar Miguel A. Torres bracht op 19 oktober een bezoek aan Nederland. Klanten en journalisten kwamen speciaal naar de hoofdstad om te luisteren naar de inspirerende verhalen van de 81-jarige eigenaar van Familia Torres.

De dag begon bij het Amsterdamse Wicked Grounds, waar Miguel een presentatie hield over duurzaamheid en de ambities van het wijnhuis met tot slot een proeverij van een selectie van 20 wijnen. Zo deelde hij dat Familia Torres de CO2-uitstoot tussen 2008 en 2020 met 34% per fles heeft verminderd, waarmee het doel dat het wijnhuis had is overtroffen. Tegen 2030 willen het familiebedrijf een vermindering van de CO2-uitstoot van minimaal 60% bereiken, met als doel om tegen 2040 een Net Zero-wijnmakerij te zijn.

Een kleinere groep verplaatsten daarna naar restaurant Bolenius* om te genieten van een lunch. De groene ster en het menu van dit 'Dutch Cuisine Restaurant' sloot dan ook perfect aan bij het duurzame karakter van de wijnen van Familia Torres.

Het was een succesvolle dag, waarvoor veel dank aan Pitch Communications & PR voor de organisatie en Familia Torres voor het overkomen naar Nederland!

Entree Magazine heeft ook een artikel geschreven over het bezoek, lees hier: https://www.entreemagazine.nl/dranken/wijnmaker-miguel-a.-torres-in-nederland-60-minder-co2-uitstoot?hsLang=nl-nl

Scroll to top