Image 50%

LOUIS ROEDERER ONTVANGT ROBERT PARKER GREEN EMBLEM

Trots delen we dat Louis Roederer opnieuw is bekroond met het prestigieuze Robert Parker Green Emblem! Sinds 2021 wordt dit embleem toegekend aan wijngaarden die zich onderscheiden door hun toewijding aan duurzame wijnbouw en het langdurig behoud van het milieu en biodiversiteit.

 

In 2018 begon Louis Roederer, onder leiding van CEO Frédéric Rouzaud en Cellar Master Jean-Baptiste Lécaillon, met een revolutionair plan in de Champagne-regio. De focus lag op het terugbrengen naar de ‘roots’, het vermijden van herbiciden en synthetische meststoffen, en het herstellen van de relatie met de bodem.

 

Deze toewijding aan biodynamische methoden en organische landbouw heeft niet alleen geleid tot diepere wortels en meer veerkrachtige wijngaarden, maar heeft ook geresulteerd in 115 hectare historische wijngaarden die nu het prestigieuze biologische certificaat (AB-label) in Frankrijk dragen.

 

Het Robert Parker Wine Advocate erkent opnieuw de inspanningen van Louis Roederer, waarbij ze wijzen op de betekenis van hun toewijding aan organische wijnbouw.

 

Frédéric Rouzaud, trots op het team onder leiding van Jean-Baptiste Lécaillon, zegt: "Het behalen van het Robert Parker Green Emblem is niet alleen een gevoel van trots, maar ook een aanmoediging om door te gaan.’’

Samen met de natuur en de grote terroirs zet Louis Roederer zich in voor een duurzame toekomst in de wijnbouw.

Scroll to top