Image 50%

DE FAVORIET VAN PIETER

Mijn favoriete wijn is de Gran Reserva Chardonnay van het Chileense Mapu. Ik denk dat deze wijn perfect kan aantonen waarom er wereldwijd zoveel variatie in smaken van de Chardonnay zit. Toen ik deze wijn voor het eerst dronk was ik verbaasd over de complexiteit van de wijn. Nog steeds is het één van mijn favorieten uit ons assortiment. Je kent de uitspraak vast wel: ‘Ik ben geen Chardonnay drinker’. Deze mensen zou ik graag uitdagen om deze wijn eens te drinken. De wereld van Chardonnay is gigantisch.

De tropische tonen die de wijn heeft, hebben mij direct fan gemaakt van Zuid-Amerika. Het blijft de mooie volheid van een Chardonnay houden, maar smaakt weer totaal anders dan de tegenhangers uit onder andere de USA en Europa. Voor mij is dit een allemansvriend!

Mijn leukste herinnering aan deze wijn gaat over één van mijn eerste nieuwe klanten bij Walraven Sax, namelijk twee vrienden van mij uit Amsterdam. Zij zijn eigenaar van Café de Doffer en Restaurant Smelt in de Runstraat. Na het gezamenlijk proeven van de wijn waren we alle drie direct om: deze moest op de kaart! Inmiddels is de wijn geliefd bij verschillende gasten in het restaurant. Hoe leuk is dat?

De Mapu Gran Reserva Chardonnay is een echte aanrader omdat ik vind dat iedereen zichzelf constant moet uitdagen om nieuwe smaken te ontdekken. Alleen zo kom je erachter wat je écht lekker vindt. Ook is deze wijn uitermate geschikt voor verschillende momenten: lunch, diner en op een heerlijke zomerdag bij de borrel. Deze wijn is een perfecte combinatie bij vette vis zoals zalm of tonijn, maar gaat ook uitstekend bij gevogelte, risotto en vegetarische gerechten.

 

Scroll to top