Image 50%

DE FAVORIET VAN YORI

"Ik heb gekozen voor deze whisky van Torabhaig vanwege het intrigerende verhaal erachter. De distilleerderij is relatief nieuw, gevestigd op het prachtige eiland Skye sinds 2017, en het is pas de tweede distilleerderij daar. De Legacy-series van Torabhaig bieden een unieke ervaring, waarbij je het hele proces van whisky maken kunt volgen, vanaf de beginfase tot aan de uiteindelijke 10 jaar oude whisky.

Wat ik echt lekker vind aan deze whisky zijn de ziltige tonen met een subtiel scherp randje, zonder overdreven rokerig te zijn. Ondanks dat het een jonge whisky is, heeft het toch een volwassen smaak die indruk maakt.

Een van de leuke herinneringen die ik heb aan deze whisky is het proeven van de verschillende legacies naast elkaar. Het is verbazingwekkend hoe elke variant een compleet andere whisky oplevert, terwijl de basis hetzelfde blijft. Bijvoorbeeld, Legacy 2 is een meer well-tempered peat, terwijl Legacy 3 meer fruitige tonen van de sherryvaten heeft, wat hem wat zachter en ronder maakt.

Ik zou deze whisky zeker aanbevelen aan zowel liefhebbers als nieuwkomers in de whiskywereld. Het is toegankelijk genoeg voor beginners, maar heeft genoeg diepgang en complexiteit voor de ervaren drinkers.

Wat betreft het drinken van deze whisky, het is perfect voor een gezellige avond met vrienden, maar ik geniet er ook van om het gewoon op de bank te drinken.

Ik vind het heerlijk om deze whisky te combineren met ginger-ale. Het maakt de whisky nog toegankelijker en kan een geweldige introductie zijn voor mensen die nieuw zijn in de wereld van whisky.”

 

Scroll to top