Image 50%

DE FAVORIET VAN TALITHA

Mijn favoriet is de Rioja Gran Reserva van Marqúes de Riscal. Deze wijn is het paradepaardje van het Spaanse wijnhuis. Gran Reserva is het hoogste classificatieniveau van Rioja en geloof mij: dat proef je!

De wijn heeft een intense, complexe geur met hints van zwarte peper, balsamico en lichte toastaroma's die doet denken aan fijne eik. De lange afdronk is rond, soepel en zijdezacht. Dat is nu precies waar ik van hou.

Dit is een wijn die je dan ook niet snel vergeet. Een tijdje terug ging ik voor het eerst eten bij de broer van mijn vriend. Hij had deze avond een prachtig stuk vlees op de barbecue klaargemaakt. Gezien het feit dat hij al veel moeite had gestopt in het vlees en het een dag van tevoren in de marinade had gelegd, kon ik niet achterblijven om een goede fles wijn daarbij uit te zoeken. Ik ben opzoek gegaan naar een rode wijn die een zijdezachte afdronk heeft in combinatie met intense aroma’s. Op het advies van mijn collega Laurent heb ik voor de Marqués de Riscal, Rioja Gran Reserva uit 2015 gekozen. Een goud advies, als je het mij vraagt!

Die avond hebben wij genoten en daarom is mijn wijnspijs advies om de Marqués de Riscal, Rioja Gran Reserva te drinken bij een goed stuk vlees.

 

 

Scroll to top