Image 50%

DE FAVORIET VAN ROB

Toen mij de vraag werd gesteld of ik mijn favoriete wijn wilde toelichten, moest ik even goed nadenken. Misschien gek, maar het is een vraag waar ik eigenlijk nog nooit bewust bij stil heb gestaan. Hoogste tijd om na een jaar in dienst van Walraven Sax daar verandering in te brengen!

Voor wat betreft wit ben ik tot de conclusie gekomen dat ik geen specifieke voorkeur heb qua land of druivensoort, mits de zuurgraad niet te overheersend is. Dus of ik nu een mooi glas Il Cigno Pinot Grigio drink of een hout gelagerde Chardonnay van Joseph Drouhin: ik word van beide een vrolijk mens (en daar heb ik niet perse wijn voor nodig hoor!)

Voor een rode wijn heb ik echt een voorkeur voor Spaanse wijnen uit de Rioja-streek. Echter vind ik dat deze wijnen van onze wijnhuizen, Familia Torres en Marqués de Riscal, te voor de hand liggend om als favoriet te kiezen. Die vind namelijk iedereen lekker! Zodoende heb ik mezelf uitgedaagd om verder te kijken. Hierbij ben ik uitgekomen op een wijn van het Zuid-Afrikaanse Distell: Drostdy Hof Merlot

Mijn voorkeur voor een rode wijn is een wijn welke fruitig is, aangename tannines heeft en toegankelijk is. Iets wat de Drostdy Hof Merlot allemaal in zich heeft.

De Drostdy Hof Merlot doet mij vooral denken aan de Bidfood beurs in Walibi World waar ik samen met mijn collega Erik heb gestaan. Ondanks dat het april was, waren het twee koude en regenachtige dagen, maar was de opkomst van het leuke event erg goed en zorgde een mooi glas Drostdy Hof Merlot ervoor dat iedereen warm bleef!

Deze Merlot heeft een mooie body en zit wat betreft prijskwaliteit erg goed in elkaar. Wat mij betreft kan een Merlot niet ontbreken op de wijnkaart. Mijn advies is dus om voor de Merlot van Drostdy Hof te kiezen.

Het fijne van deze wijn is dat ie op verschillende manieren in te zetten is. Ideaal voor bij een borrel, een lekkere Italiaanse pasta of bij een mooi stuk rood vlees. Overigens vind ik het nieuwe label echt een goede upgrade en doet de gehele vintage 2021 range het erg goed in proeverijen!

Dus ik zeg: proost!

 

Scroll to top