Image 50%

DE FAVORIET VAN KIM

"Het zonnetje begint af en toe weer een klein beetje door te komen en dat betekend dat de fles rosé weer kan worden opengemaakt. De Mouton Cadet rosé bio is in deze periode van het jaar mijn favoriet. Het etiket ziet er fleurig uit waardoor je al helemaal blij wordt als je de fles ziet. Laat staan als je een slok neemt van deze heerlijke lichte rosé.

Deze wijn is afkomstig van het bekende Franse wijnhuis Baron Philippe de Rothschild. De Mouton Cadet bio rosé wordt genoemd naar Mathilde, de achterkleindochter van Baron Philippe de Rothschild. Wijnmaker Jérôme Aquirre inspireerde de gasten met het prachtige verhaal achter de visie van Mouton Cadet en haar biologische benadering. Deze rosé is een verfijnde wijn met een rijke geschiedenis en heeft een moderne twist. Dit komt door zijn heldere roze kleur en levendige aroma’s van rood fruit, tonen van citrusvruchten en subtiele hints van tropisch fruit.

Vorig jaar hebben we met het gehele bedrijf een reis naar Bordeaux gemaakt en hebben we een bezoekje gebracht bij de wijngaard van Baron Philippe de Rothschild. We hebben de prachtige wijngaarden verkend en kregen een uitgebreide wijnproeverij. Toen heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de Mouton Cadet rose bio en ik was gelijk fan. Het gehele weekend heb ik dan ook mogen genieten van deze overheerlijke rosé. Het was een weekend met een gouden randje!

Het fijne aan deze rosé is, is dat je het bij iedere gelegenheid kunt drinken. Denkende bij een frisse salade of pasta, lichtere vlees/vis gerechten maar ook tijdens een borrel met vriendinnen gaat bij mij deze fles rosé open. Naast dat de rosé heerlijk smaakt, staat de fles ook nog eens leuk op tafel want een mooie tafelaankleding mag bij mij met een borrel of etentje absoluut niet ontbreken. Nog een leuk weetje: deze rosé is er ook in een magnum variant. 

Ik hoop dat jullie van de lente en zomer net zo gaan genieten van deze rosé als ik, want je weet niet wat je mist. Cheers to the sunny days!”

 

Scroll to top