Image 50%

DE FAVORIET VAN DICK

Een grote favoriet voor mij uit het Walraven Sax assortiment is de Escudo Rojo Chardonnay van Baron de Philippe Rothschild Chili. Elke keer als ik deze wijn drink ben ik weer verrast door de kwaliteit en het is echt een schoolvoorbeeld van de hoge kwaliteit wijn die in Chili, en in het bijzonder door Baron de Philippe Rothschild, wordt gemaakt. 

Die kwaliteit van de Escudo Rojo Chardonnay proef in je glas als rijp tropisch fruit zoals perzik en ananas gecombineerd met wat vanille en een licht boterig randje van de houtlagering. Doordat de druiven in de buurt van de kust groeien, heeft de wijn ook nog mooie milde, frisse zuren. Dit als tegenhanger van het rijpe fruit, maakt dat de wijn heel mooi in balans is. 

Als ik deze chardonnay drink ben ik weer even terug in Chili waar ik in 2019 een wijnreis maakte. Wat een geweldig land. Niet alleen een walhalla voor de wijnliefhebber, maar het heeft ook een prachtig landschap met als hoogtepunt het imposante Andes gebergte. 

De Escudo Rojo Chardonnay is wat mij betreft een musthave voor de liefhebber van houtgelagerde chardonnay. Ik vind dat je hem prima als aperitief kan drinken. Voor wie er liever iets bij eet. Dan zou ik hem aanraden bij gerechten die wat steviger van smaak zijn zoals Zeeduivel van de houtskoolgril of risotto met truffel. 

 

 

Scroll to top