Louis M. Martini, Napa Lot 1

Specificaties
Description Intense aroma's van bramenjam, zwarte bessen en crème brûlée. De wijn heeft een opvallende kracht met smaken van kers, cassis en karamel. Het mondgevoel is zacht. De uitzonderlijke lange afdronk heeft lagen van fruit en geroosterde eik.
Land Verenigde Staten
Druivenrassen Cabernet Sauvignon
Merk/Wijnhuis Louis M. Martini
Kleur Rood
Smaakprofiel Krachtig, Kruidig
Regio Napa Valley
Gebied Californië
Awards 2023 - Wine Spectator : 94/100 | 2023 - Decanter : 94/100
Verkoopargumenten • Deze wijn is het paradepaardje van LMM Winery.
• De druiven komen uit enkele van de beste locaties in Napa Valley, waaronder Stagecoach Vineyard en wijngaarden in Oakville, Stags' Leap, Coombsville en de Silverado Bench.
• De druiven worden met de hand geoogst.
• Jaargang 2013 kreeg de maximale score (100) van The Wine Advocate.
Vinificatie De druiven zijn met de hand geoogst in plukbakken van een halve ton, en met de hand gesorteerd voordat ze worden ontsteeld en gedeeltelijk geplet. Daarna werden de druiven in kleine open tanks gedaan voor een koude week van drie dagen vóór de primaire gisting. Een klein deel is gefermenteerd in houten vaten. De wijn bleef op de schil voor meer dan twee weken, afwisselend met punch-downs en pump-overs. Vervolgens werd de wijn in Franse eikenhouten vaten gegoten voor malolacticht gisting en rijping. De wijnen van de verschillende wijngaarden werden apart gehouden tot het blenden in augustus en daarna rijpte de wijn opnieuw in het vat om de smaken goed samen te laten komen. de rijping in het vat was volledig in Franse eiken, 97% nieuw voor 20 maanden, daarna nog een 12 maanden rijping in de fles.
Niet op voorraad
Scroll to top