J Vineyards, Russian River Pinot Noir

Specificaties
Description De Russian River Valley Pinot Noir is een klassiek voorbeeld uit de regio, geopend met weelderige tonen van verse frambozen, kersen en bergamot. In de smaak mengen hints van cranberry, bosbessentaart en kardemom naadloos met kenmerken van viooltjes, theebladeren en toast.
Land Verenigde Staten
Druivenrassen Pinot Noir
Merk/Wijnhuis J Vineyards
Kleur Rood
Smaakprofiel Fris, Fruitig, Verfijnd
Regio Russian River Valley
Gebied Californië
Awards 2023 - Wine Enthusiast : 91/100
2022 - Winemaker of the Year : Nicole Hitchcock
Verkoopargumenten • J maakt zowel stille als mousserende wijnen, wat bijzonder is, waarbij de technieken van de oude wereld gecombineerd worden met de flair van de nieuwe wereld.
• J heeft een immense bibliotheek met spectaculaire afbeeldingen. Hiermee onderstreept J haar toewijding aan kunst en de algehele beleving van het nuttigen van een fles wijn.
• De mentaliteit van J past volledig bij deze wereldberoemde vallei in het hart van Sonoma.
• Vrouwelijke wijnmaakster die de kneepjes van het vak in de champagnestreek geleerd heeft.
Vinificatie De druiven voor deze pinot noir zijn afkomstig uit koele gebieden in de groeiende regio van de Russian River Valley. We hebben hele druivenclusters met de hand geoogst bij 24,5 Brix, ontsteeld en met behulp van zwaartekracht in kleine open-top vergisters van 3-10 ton gedaan. Na een koudwaterbad van 5 dagen heeft de most 7-10 dagen gefermenteerd met Bourgognegist en natuurlijke inoculums. De wijn onderging malolactische gisting in 100% Franse eiken vaten, waarvan ongeveer 30% nieuw was. Elke wijngaard, elk blok en elke kloon wordt gescheiden gehouden tot menging in mei.
Op voorraad
Scroll to top