Louis Roederer, Brut Vintage magnum deluxe gift

Specificaties
Description Goudgeel met zachte barnsteentinten en een heldere, zachte schittering. Het subtiele bouquet onthult lenteachtige tonen van verse citrusvruchten, rokerige minerale aroma's en hints van lichtgeroosterde amandelen. De wijn heeft een talkachtige kalk en is zowel zacht als vol, met een zijdeachtig mondgevoel en een lange afdronk. De 2012 vintage toont de mineraliteit van de pinot noirs uit de wijngaarden Verzy en Verzenay.
Land Frankrijk
Druivenrassen Chardonnay, Pinot Noir
Merk/Wijnhuis Louis Roederer
Kleur Mousserend Wit
Smaakprofiel Elegant, Vol, Zacht
Gebied Champagne
Extra kenmerken Geschenkverpakking
Awards 2020 - Champagne & Sparkling Wine World Championships : Sparkling Wine Producer of the Year 2020,2020 - Champagne & Sparkling Wine World Championships : Gold,2012 - Wine Enthusiast : 94/100
Omschrijving Goudgeel met zachte barnsteentinten en een heldere, zachte schittering. Het subtiele bouquet onthult lenteachtige tonen van verse citrusvruchten, rokerige minerale aroma's en hints van lichtgeroosterde amandelen. De wijn heeft een talkachtige kalk en is zowel zacht als vol, met een zijdeachtig mondgevoel en een lange afdronk. De 2012 vintage toont de mineraliteit van de pinot noirs uit de wijngaarden Verzy en Verzenay.
Vinificatie De cuvée Vintage 2012 was voor 8% gefermenteerd in eiken vaten en werd vier jaar op fles gerijpt. Na de dégorgement werd de wijn nog eens zes maanden gerijpt. De dosage is 9 g/l.
Niet op voorraad
Scroll to top