Louis Roederer, Brut Rosé

Specificaties
Description Complex bouquet gedomineerd door een bijna mintachtige frisheid in combinatie met pittig fruit, wilde aardbeien en frambozen. De neus opent met kruidige en rokerige tonen, kenmerkend voor de pinot noirs geteeld in Cumières, samen met aroma's van gedroogd fruit, geroosterde amandelen en cacaobonen. De wijn heeft onderliggende zoute tonen, die doen denken aan zeespray.
Land Frankrijk
Druivenrassen Chardonnay, Pinot Noir
Merk/Wijnhuis Louis Roederer
Kleur Mousserend Rosé
Smaakprofiel Elegant, Fris, Fruitig
Awards 2020 - Champagne & Sparkling Wine World Championships : Best in Class Champagne Vintage Rosé Brut | 2020 - Champagne & Sparkling Wine World Championships : Gold
Vinificatie In de loop der jaren heeft Louis Roederer een unieke techniek ontwikkeld voor de productie van zijn roséchampagnes. Dit proces, door Roederer aangeduid als de ‘infusietechniek', kan het sappige, rijpe karakter van de pinot noirs naar voren brengen met behoud van de uitzonderlijke frisheid. Een kleine hoeveelheid chardonnay-sap wordt toegevoegd aan de pinot noir-maceratie, waarna de druiven samen fermenteren en harmonieus integreren. De cuveé rosé 2013 wordt voor 33% gefermenteerd in oude Franse eiken vaten en rijpt vier jaar in de kelder van Roederer en daarna nog een zes maanden op fles na de dégorgement. De dosage is 8 g/l.
Op voorraad
Scroll to top