Louis Roederer, Brut Rosé
Land | Frankrijk |
---|---|
Druivenrassen | Chardonnay, Pinot Noir |
Merk/Wijnhuis | Louis Roederer |
Kleur | Mousserend Rosé |
Smaakprofiel | Elegant, Fris, Fruitig |
Awards | 2020 - Champagne & Sparkling Wine World Championships : Best in Class Champagne Vintage Rosé Brut | 2020 - Champagne & Sparkling Wine World Championships : Gold |
Vinificatie | In de loop der jaren heeft Louis Roederer een unieke techniek ontwikkeld voor de productie van zijn roséchampagnes. Dit proces, door Roederer aangeduid als de ‘infusietechniek', kan het sappige, rijpe karakter van de pinot noirs naar voren brengen met behoud van de uitzonderlijke frisheid. Een kleine hoeveelheid chardonnay-sap wordt toegevoegd aan de pinot noir-maceratie, waarna de druiven samen fermenteren en harmonieus integreren. De cuveé rosé 2013 wordt voor 33% gefermenteerd in oude Franse eiken vaten en rijpt vier jaar in de kelder van Roederer en daarna nog een zes maanden op fles na de dégorgement. De dosage is 8 g/l. |
Op voorraad