Bertani, Amarone Classico Della Valpolicella

Specificaties
Description Een intense rode kleur met paarsachtige highlights. Intense hints van rode bessen, pruimen, frambozen en zure kersen in balans met kruidige tonen die doen denken aan peper en kaneel. In de mond is de wijn toegankelijk, fris en aangenaam dankzij een goede balans tussen zuurgraad, hartige tonen en een rijke smaak.
Land Italië
Druivenrassen Rondinella
Merk/Wijnhuis Bertani
Kleur Rood
Smaakprofiel Klassiek, Krachtig, Kruidig
Regio Valpolicella
Gebied Veneto
Omschrijving Een intense rode kleur met paarsachtige highlights. Intense hints van rode bessen, pruimen, frambozen en zure kersen in balans met kruidige tonen die doen denken aan peper en kaneel. In de mond is de wijn toegankelijk, fris en aangenaam dankzij een goede balans tussen zuurgraad, hartige tonen en een rijke smaak.
Vinificatie De druiven worden in de laatste tien dagen van september met de hand geplukt. Na het ontstelen en pletten van de druiven wordt de most gefermenteerd in brede en ondiepe stalen tanks, ideaal voor het vergroten van het contact tussen schil en most en voor het beperken van mechanische interventie. De wijn rijpt ongeveer 6 maanden in betonnen vaten bekleed met glazen bouwstenen in het ondergrondse deel van de kelder en vervolgens minimaal 3 maanden in de fles.
Op voorraad
Scroll to top