Mapu, Reserva Merlot

Specificaties
Kenmerken Duurzaam
Description Een intens glinsterende robijnrode kleur. De zeer frisse en fruitige neus onthult rood fruit aroma's, met name framboos, kersen, bosbes en rood fruit jam, samen met pittige groene peper en goed geïntegreerde, toffee-achtige hints van eiken. De frisse aanzet leidt naar een midden pallet ondersteund door zeer zachte, zijdeachtige tannines die de rode vrucht smaken bieden naast tonen van kruiden. Een goede zuurgraad op de uitgebalanceerde, complexe en aanhoudende afwerking versterkt de algehele indruk van versheid.
Land Chili
Druivenrassen Merlot
Merk/Wijnhuis Baron Philippe de Rothschild
Kleur Rood
Smaakprofiel Fruitig, Intens, Kruidig
Regio Maule Valley
Awards 2021 - La CAV : 90/100
Omschrijving Een intens glinsterende robijnrode kleur. De zeer frisse en fruitige neus onthult rood fruit aroma's, met name framboos, kersen, bosbes en rood fruit jam, samen met pittige groene peper en goed geïntegreerde, toffee-achtige hints van eiken. De frisse aanzet leidt naar een midden pallet ondersteund door zeer zachte, zijdeachtige tannines die de rode vrucht smaken bieden naast tonen van kruiden. Een goede zuurgraad op de uitgebalanceerde, complexe en aanhoudende afwerking versterkt de algehele indruk van versheid.
Vinificatie Iedere stap in het vinificatieproces is erop gericht om het karakter van de druif te behouden en te optimaliseren. De zachte maceratie (inweking) helpt om een gebalanceerde taninnes structuur te ontwikkelen. De rijping van de wijn vindt plaats op de Bodega van Baron Philippe de Rothschild in Maipo, Chili.
Op voorraad
Scroll to top