Escudo Rojo, Gran Reserva

Specificaties
Kenmerken Duurzaam
Description Een intense donkerrode kleur. De neus opent op een elegante combinatie van rood en zwart fruit aroma's, gevolgd na het beluchten door elegante kruiden en geroosterde koffie-boon noten. In de smaak rijpe rode en zwarte vruchten smaken die ontstaan in de aanzet, gevolgd door krachtige zwarte vruchten vermengd met delicate kruiden en geroosterde koffie-boon noten. De fruitsmaken die in de aanzet al zaten keren terug, ondersteund door prachtig verfijnde tannines die lengte en elegantie geven aan de afdronk.
Land Chili
Druivenrassen Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carmenère, Syrah
Merk/Wijnhuis Baron Philippe de Rothschild
Kleur Rood
Smaakprofiel Elegant, Fruitig, Vol
Gebied Maipo Valley
Awards 2021 - James Suckling : 93/100 in 2023 | 2021 – Mundus Vini : Gold BEST OF SHOW CHILE
Omschrijving Een intense donkerrode kleur. De neus opent op een elegante combinatie van rood en zwart fruit aroma's, gevolgd na het beluchten door elegante kruiden en geroosterde koffie-boon noten. In de smaak rijpe rode en zwarte vruchten smaken die ontstaan in de aanzet, gevolgd door krachtige zwarte vruchten vermengd met delicate kruiden en geroosterde koffie-boon noten. De fruitsmaken die in de aanzet al zaten keren terug, ondersteund door prachtig verfijnde tannines die lengte en elegantie geven aan de afdronk.
Vinificatie Het hele vinificatieproces wordt uitgevoerd in de Bodega van Baron Philippe de Rothschild Maipo Chile, De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens naar de bodega gebracht. Ze worden met de hand meerdere malen gesorteerd dan ontsteelt en licht geperst voor de vinificatie. Vinificatie vindt plaats op de Bordeaux-manier bij een gecontroleerde temperaturen om al het aroma, de smaak en de versheid van het fruit te behouden.
Op voorraad
Scroll to top