Joseph Drouhin, Clos de Vougeot
Land | Frankrijk |
---|---|
Druivenrassen | Pinot Noir |
Merk/Wijnhuis | Joseph Drouhin |
Kleur | Rood |
Smaakprofiel | Krachtig, Verfijnd, Vol |
Verkoopargumenten | • Drouhin is de grondlegger van de biodynamische wijnbouw in de Bourgogne. |
Vinificatie | De oogst gebeurt handmatig in kleine, open kratten zodat de integriteit van het fruit bewaard blijft. De druiven worden in de wijngaard en - indien nodig - in de kelders gesorteerd. De maceratie en vinificatie duren twee tot drie weken en gebeuren bij gecontroleerde temperaturen. Er wordt gebruik gemaakt van inheemse gisten. Joseph Drouhin streeft naar totale controle over het extractieproces; extractie geeft de wijn kleur en textuur. Tot halverwege de fermentatie wordt eens per dag de 'hoed' naar beneden gedrukt (pigeage). Hierna wordt het sap eens per dag overgepompt (remontage). |
Op voorraad