Joseph Drouhin, Macon-Bussieres Les Clos
Land | Frankrijk |
---|---|
Druivenrassen | Chardonnay |
Merk/Wijnhuis | Joseph Drouhin |
Kleur | Wit |
Smaakprofiel | Elegant, Fruitig, Mild |
Regio | Mâconnais |
Gebied | Bourgogne |
Verkoopargumenten |
• Drouhin is de grondlegger van de biodynamische wijnbouw in de Bourgogne. • Extreem zachte persing om het fruit te respecteren. • Een deel van het sap ondergaat zes tot acht maanden houtlagering. |
Vinificatie |
Persen: zeer langzaam om het fruit te respecteren. Het sap van de laatste persingen wordt niet gebruikt. Er worden geen kunstmatige gisten of enzymen gebruikt. Type: een deel van de wijn wordt gerijpt in eikenhouten vaten van 500 liter en het andere deel in roestvrijstalen vaten. Duur: zes tot acht maanden. Tijdens het hele verouderingsproces worden pas beslissingen genomen na een zorgvuldige evaluatie van de smaak van elk vat. De verkregen gegevens worden vervolledigd door technische analyse. Zoals bij alle Joseph Drouhin-wijnen wordt absolute prioriteit gegeven aan de ware uitdrukking van het terroir en het karakter van het wijnjaar. |
Op voorraad