Joseph Drouhin, Lafôret Bourgogne Chardonnay
Land | Frankrijk |
---|---|
Druivenrassen | Chardonnay |
Merk/Wijnhuis | Joseph Drouhin |
Kleur | Wit |
Smaakprofiel | Fruitig, Mild, Zacht |
Gebied | Bourgogne |
Vinificatie |
Leveren: druiven en most worden gekocht bij vaste leveranciers. Persen: pneumatische persing. 'Débourbage': decanteren van witte wijn om sediment te verminderen. Roestvrijstalen vaten (zeven tot acht maanden). Een tot twee jaar oude vaten voor wijnen van hogere herkomst. Een deel van de wijn rijpt op eikenhouten vaten en dat verandert veel. Waarom? Omdat het huwelijk met zuurstof zachter verloopt (zoals gezegd door Véronique Drouhin!). Resultaat: de wijn is niet overdreven houtachtig maar rijk aan aroma's. Tijdens het hele verouderingsproces worden pas beslissingen genomen na een zorgvuldige evaluatie van de smaak van elk vat. De verkregen gegevens worden vervolledigd door technische analyse. Zoals bij alle Joseph Drouhin-wijnen wordt absolute prioriteit gegeven aan de ware uitdrukking van het terroir en het karakter van het wijnjaar. |
Op voorraad