Joseph Drouhin, Beaune 1er Cru Cras

Specificaties
Description Mooie robijnrode kleur. De neus vertoont aroma's van zwarte bes en braam gecombineerd met enkele tonen van vanille. Hints van leer vermengen zich met truffel en kruiden. Op het gehemelte zijn de tannines verfijnd en creëren ze een verleidelijke harmonie. De nasmaak onthult delicate hints van hout.
Land Frankrijk
Druivenrassen Pinot Noir
Merk/Wijnhuis Joseph Drouhin
Kleur Rood
Smaakprofiel Levendig, Rond, Vol
Regio Côte de Beaune
Omschrijving Mooie robijnrode kleur. De neus vertoont aroma's van zwarte bes en braam gecombineerd met enkele tonen van vanille. Hints van leer vermengen zich met truffel en kruiden. Op het gehemelte zijn de tannines verfijnd en creëren ze een verleidelijke harmonie. De nasmaak onthult delicate hints van hout.
Vinificatie Oogst: druiven worden met de hand geoogst in open kratten. Indien nodig wordt er zorgvuldig gesorteerd. Vinificatie: totale ontsteling. Overeenkomstig het terroir en het profiel van de oogst, ondergaan we 2 tot 3 weken gisting en maceratie in kleine open vaten, gemarkeerd door het onderdompelen van de schillen en overpompen. De gisten zijn inheems (natuurlijk). Persen in een verticale pers. Scheiding van de uiteinden van de persing op basis van proeverij. Rijping: in eiken vaten, inclusief 20 tot 25% nieuwe vaten. De rijping duurt tussen de 14 en 16 maanden. Herkomst van het hout: eikenhout uit Frans hoog bos.
Op voorraad
Scroll to top