Joseph Drouhin, Beaune Clos Des Mouches Rouge

Specificaties
Description Een exceptionele wijn. Mooie dieprode kleur met de heldere glans van grote bourgognes. De jonge wijnen hebben een intense en frisse neus. Primaire tonen van rood fruit zoals morello-kers, framboos en braam domineren. Er zijn hints van complexiteit met rokerige smaken die ontwikkelen naar drop. Als de wijn rijpt, ontstaan aroma's van peper, tabak, humus en kreupelhout. Wanneer de wijn gedronken wordt, is de eerste impressie altijd scherp omlijnd en de textuur vlezig. In de body is de wijn stevig zonder ruw en zwaar te worden. Na rijping wordt de wijn ronder. De textuur wordt fluwelig en de structuur meer precies, ondersteund door zijdezachte tannines. De wijn is levendig en tegelijk verfijnd. Er blijft een prettige sensatie van harmonie, volheid en delicate tannines over, terwijl de wijn blijft hangen op het palet.
Land Frankrijk
Druivenrassen Pinot Noir
Merk/Wijnhuis Joseph Drouhin
Kleur Rood
Smaakprofiel Rond, Vol, Zacht
Regio Côte de Beaune
Verkoopargumenten • Drouhin is de grondlegger van de biodynamische wijnbouw in de Bourgogne.
• Biologisch teelt.
• Handgeplukte druiven.
• Groot bewaarpotentieel van vijf tot veertig jaar.
Vinificatie Oogsten: met de hand in kleine open kisten om de integriteit van het fruit te behouden. Sortering van de druiven: in de wijngaard en indien nodig bij de 'cuverie' (wijnmakerij). Maceratie: de maceratie en vinificatie duren twee tot drie weken en vinden plaats met inheemse gisten en onder gecontroleerde temperaturen. Joseph Drouhin streeft naar totale controle over het extractieproces; extractie geeft kleur en inhoud aan een wijn, maar mag nooit ten koste gaan van zijn finesse en typische karakter. 'Pigeage' (onderdompelen van de hoed tijdens de fermentatie): eenmaal per dag tot de helft van de fermentatie is voltooid; één keer overpompen (remontage) per dag tot het einde van de fermentatie. Persen: het sap uit de vrije loop wordt gescheiden van het geperste sap.
Op voorraad
Scroll to top