Joseph Drouhin, Beaune Clos Des Mouches Rouge
Land | Frankrijk |
---|---|
Druivenrassen | Pinot Noir |
Merk/Wijnhuis | Joseph Drouhin |
Kleur | Rood |
Smaakprofiel | Rond, Vol, Zacht |
Regio | Côte de Beaune |
Verkoopargumenten |
• Drouhin is de grondlegger van de biodynamische wijnbouw in de Bourgogne. • Biologisch teelt. • Handgeplukte druiven. • Groot bewaarpotentieel van vijf tot veertig jaar. |
Vinificatie | Oogsten: met de hand in kleine open kisten om de integriteit van het fruit te behouden. Sortering van de druiven: in de wijngaard en indien nodig bij de 'cuverie' (wijnmakerij). Maceratie: de maceratie en vinificatie duren twee tot drie weken en vinden plaats met inheemse gisten en onder gecontroleerde temperaturen. Joseph Drouhin streeft naar totale controle over het extractieproces; extractie geeft kleur en inhoud aan een wijn, maar mag nooit ten koste gaan van zijn finesse en typische karakter. 'Pigeage' (onderdompelen van de hoed tijdens de fermentatie): eenmaal per dag tot de helft van de fermentatie is voltooid; één keer overpompen (remontage) per dag tot het einde van de fermentatie. Persen: het sap uit de vrije loop wordt gescheiden van het geperste sap. |
Op voorraad