Joseph Drouhin, Pommard
| Omschrijving | Intens robijnrood met aroma’s van zwarte kersen, specerijen en jong leer. In de mond stevige tannines met een harmonieuze textuur en doordringende afdronk. |
|---|---|
| Land | Frankrijk |
| Druivenrassen | Pinot Noir |
| Merk/Wijnhuis | Joseph Drouhin |
| Categorie | Wijn |
| Kleur | Rood |
| Smaakprofiel | Elegant, Fruitig, Soepel |
| Regio | Côte de Beaune |
| Verkoopargumenten |
• Historische herkomst. • Klassieke Bourgogne met kracht. • Biodynamische filosofie. |
| Vinificatie | De maceratie en vinificatie duren twee tot drie weken en gebeuren bij gecontroleerde temperaturen. Er wordt gebruik gemaakt van inheemse gisten. Joseph Drouhin streeft naar totale controle over het extractieproces; extractie geeft kleur en inhoud aan een wijn, maar mag nooit ten koste gaan van zijn finesse en typische karakter. Type: in vaten (20% in nieuw eiken). Duur: veertien tot achttien maanden. Herkomst van het hout: Franse eikenbossen. |
Niet op voorraad