Joseph Drouhin, Pommard
Land | Frankrijk |
---|---|
Druivenrassen | Pinot Noir |
Merk/Wijnhuis | Joseph Drouhin |
Kleur | Rood |
Smaakprofiel | Elegant, Fruitig, Soepel |
Regio | Côte de Beaune |
Verkoopargumenten |
• Drouhin is de grondlegger van de biodynamische wijnbouw in de Bourgogne. • Vernoemd naar een tempel gewijd aan de Keltische godin Pomona. |
Vinificatie | De maceratie en vinificatie duren twee tot drie weken en gebeuren bij gecontroleerde temperaturen. Er wordt gebruik gemaakt van inheemse gisten. Joseph Drouhin streeft naar totale controle over het extractieproces; extractie geeft kleur en inhoud aan een wijn, maar mag nooit ten koste gaan van zijn finesse en typische karakter. Type: in vaten (20% in nieuw eiken). Duur: veertien tot achttien maanden. Herkomst van het hout: Franse eikenbossen. |
Op voorraad