Joseph Drouhin, Volnay
Land | Frankrijk |
---|---|
Druivenrassen | Pinot Noir |
Merk/Wijnhuis | Joseph Drouhin |
Kleur | Rood |
Smaakprofiel | Elegant, Fruitig, Soepel |
Regio | Côte de Beaune |
Verkoopargumenten |
• Drouhin is de grondlegger van de biodynamische wijnbouw in de Bourgogne. • Volnay was de favoriete verblijfplaats van de dames van de hertog van Bourgogne, en daar hoorde het drinken van deze wijn bij. • De opbrengst per hectare wordt bewust lager gehouden om het terroir optimaal naar voren te laten komen. |
Vinificatie |
De maceratie en vinificatie duren twee tot drie weken en vinden plaats met inheemse gisten en onder gecontroleerde temperaturen. Joseph Drouhin streeft naar totale controle over het extractieproces; extractie geeft kleur en inhoud aan een wijn, maar mag nooit ten koste gaan van zijn finesse en typische karakter. 'Pigeage' (onderdompelen van de hoed tijdens de fermentatie): eenmaal per dag tot de helft van de fermentatie is voltooid; één keer overpompen (remontage) per dag tot het einde van de fermentatie. Persen: verticale persing. Het sap uit de vrije loop wordt gescheiden van het geperste sap. Type: in vaten (20% in nieuw eiken). Duur: veertien tot achttien maanden. Oorsprong van het hout: Franse eikenbossen. |
Niet op voorraad