Marqués de Riscal, Tempranillo y Syrah
| Kenmerken | Vegan |
|---|---|
| Omschrijving | Het concept dat deze wijn definieert, is een productieproces dat niet wordt gehinderd door voorschriften, maar dat is gebaseerd op een zeer zorgvuldige selectie van de beste terroirs en tempranillo-wijnstokken uit zanderige gronden die worden gevonden in de alluviale landen van de Duero-regio. De wijn heeft een intense zwartekersenkleur met een paarse glinstering. Rode bessen en zoethout domineren de neus. In de mond is de wijn fris en rond met een fruitige afdronk. Een aangename, gemakkelijk te drinken wijn. |
| Land | Spanje |
| Druivenrassen | Shiraz, Tempranillo |
| Merk/Wijnhuis | Marqués de Riscal |
| Categorie | Wijn |
| Kleur | Rood |
| Smaakprofiel | Rond, Toegankelijk, Zacht |
| Gebied | Castilla y León |
| Verkoopargumenten |
• Dit Spaanse wijnhuis kent haar oorsprong in 1858 en is de oudste bodega in de Rioja. • In 2024 verkozen tot beste wijngaard van de wereld. • De druiven komen van de beste wijngaarden. • Afspiegeling van de beste kwaliteit van de omgeving. |
| Vinificatie | Enkel perfect gerijpe Tempranillo-druiven worden met de hand geplukt in kleine kratten. De vergisting vindt plaats bij gecontroleerde temperatuur, met korte inweking en malolactische gisting in kuip. Syrah wordt toegevoegd voor meer structuur en diepte. Het resultaat is een intens gekleurde, evenwichtige wijn met een aromatisch karakter. |
Op voorraad