Marqués de Riscal, Finca Montico
Kenmerken | Biologisch |
---|---|
Description | De regio Montico van Rueda (wijngaarden ouder dan veertig jaar) is een typisch arm, steenachtig, met grind gevuld gebied dat ideaal is voor het produceren van verdejowijnen van de hoogste kwaliteit. De wijn heeft een groenachtig gele kleur. De neus heeft een uitgesproken verdejo-aroma met gemiddelde intensiteit en hints van venkel, kruiden, witte bloesem, peer en perzik. Het mondgevoel is fris, zalig en zeer rond met een lange, ronde afdronk. Zijn goede zuurgraad en de periode van rijping op zijn fijnste gist helpen om de frisse smaak en complexiteit langer te behouden. In de neus is deze wijn verlegen, maar vertoont hij ook een elegante geur. Van deze wijn kan zelfs 24-30 maanden na de oogst nog genoten worden. |
Land | Spanje |
Druivenrassen | Verdejo |
Merk/Wijnhuis | Marqués de Riscal |
Kleur | Wit |
Smaakprofiel | Intens, Sappig, Vol |
Gebied | Castilla y León |
Awards | 2016 - Annuario A Vinos El Pais : 93/100 |
Verkoopargumenten |
• De druiven worden meestal 's nachts geoogst om het risico op vroegtijdige oxidatie te voorkomen. • Het etiket is een plattegrond van de Finca Montico-wijngaarden. • Biologisch. |
Vinificatie | De druiven worden met de hand geplukt. De fermentatie wordt alleen gedaan met de natuurlijke gisten. Na de fermentatie blijft de wijn gedurende vier maanden op zijn gist liggen, waarvan 20% in Franse eikenhouten vaten en 80% in roestvrijstalen tanks. |
Op voorraad