Marqués de Riscal, Rueda Sauvignon
| Kenmerken | Vegan |
|---|---|
| Omschrijving | De sauvignon blanc werd in 1974 geïntroduceerd in Rueda door Marqués de Riscal en is nu een van de druivenrassen die zijn goedgekeurd door de Rueda D.O. Control Board dankzij zijn grote vermogen om zich aan te passen aan de omstandigheden en wijnen te produceren met een hoge aromatische intensiteit, een goede zuurbalans en minerale ondertonen. De wijn heeft een lichtgele kleur met groenachtige glinsteringen. Een zeer complexe neus met hints van vers gras bovenop de minerale basis die de wijn persoonlijkheid geeft, en overvloedig vers fruit zoals citrusvruchten, ananas of meloen. De wijn laat een frisse, aromatische smaak in de mond achter en heeft een schone, lange afdronk. |
| Land | Spanje |
| Druivenrassen | Sauvignon Blanc |
| Merk/Wijnhuis | Marqués de Riscal |
| Categorie | Wijn |
| Kleur | Wit |
| Smaakprofiel | Fris, Fruitig, Zacht |
| Gebied | Rueda |
| Awards | 2024 - Tim Atkin : 91/100 in 2025 |
| Verkoopargumenten |
• Dit Spaanse wijnhuis kent haar oorsprong in 1858 en is de oudste bodega in de Rioja. • In 2024 verkozen tot beste wijngaard van de wereld. • Deze wijn is 100% biologisch. • Sierlijk, vrouwelijk etiket die het organic aspect van deze wijn mooi weerspiegeld. |
| Vinificatie | De biologisch geteelde Sauvignon Blanc-druiven worden eind augustus geoogst bij optimale rijpheid. Na koude maceratie volgt een langzame vergisting bij 13–15 °C om de frisse, aromatische expressie te behouden. |
Op voorraad