Marqués de Riscal, Reserva XR

Specificaties
Description Intens zwart-kersenkleur met een goede kleurdiepte. Zeer expressieve aroma's in de neus met tonen van zoethout, kaneel en zwarte peper, met slechts een subtiele hint van de lange vatrijping, dankzij de grote complexiteit en het rijpe, geconcentreerde fruit. Fris en gemakkelijk drinkbaar in de mond en mooie, gepolijste tannines. De lange, aanhoudende afdronk laat zachte balsamico-herinneringen van de beste kwaliteit achter.
Land Spanje
Druivenrassen Graciano, Tempranillo
Merk/Wijnhuis Marqués de Riscal
Kleur Rood
Smaakprofiel Rond, Sappig, Soepel
Gebied Rioja
Awards 2020 - James Suckling: 93/100 | 2020 - Premios AEPEV : Best Red Wine from a previous vintage | 2022 - Tim Atkin : 92/100 | 2022 - Decanter : 96/100
Verkoopargumenten XR staat voor ‘extra reserve’ en ook voor ‘extra rouge’, de keldermeester (een fransman) markeerde in tijden voordat de classificatie (joven/arienzo/reserva/gran reserva) bestond, de barrels met betere wijnen er met extra rood (met een soort kaarsvet). Dit waren de barrels met wijnen met andere karakteristieken dat de ‘gewone reserva’, de wijnen kwamen van oudere wijnstokken en de wijn had veel potentieel en kon nog lang liggen.
Op voorraad
Scroll to top