Luigi Bosca, Gewurztraminer

Specificaties
Kenmerken Vegan
Description Heldere gele kleur met tinten van goud. Intense en zoete aroma's van rijp tropisch fruit en citrusvruchten. Verder bevat de wijn tonen van witte bloemen. In de mond rijk aan textuur en expressief, maar tegelijkertijd puur en fris, met een stevige rondheid. De wijn heeft een zachte aanhoudende afdronk met een kruidige toon.
Land Argentinië
Druivenrassen Gewürztraminer
Merk/Wijnhuis Luigi Bosca
Kleur Wit
Smaakprofiel Bloemig, Zacht, Zoet
Gebied Mendoza Valley
Verkoopargumenten Luigi Bosca is een van de meest gerenommeerde merken uit Argentinië met een rijk erfgoed en een grote reputatie op het gebied van kwaliteitswijnen. Het ideale evenwicht tussen de zoetheid en het zuurgehalte. Zeldzame productie in Argentinië.
Vinificatie Handmatig geoogst wanneer de druiven 28 Brix (suikerpercentage) bereiken. De druiven worden ontsteelt en er vindt een handmatige selectie plaats. De druiven worden geperst met een tijdsduur van 4 tot 6 uur. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 16°C met geselecteerde gisten. Na het bereiken van 12° tot 12,5° alcohol, en 60 tot 70 g suiker, wordt de wijn gekoeld om de alcoholische gisting te stoppen. Daarna rust hij 4 maanden op fijne resten. Tot slot wordt de wijn gefilterd en gebotteld.
Op voorraad
Scroll to top