Enrico Serafino, Barolo

Specificaties
Kenmerken Duurzaam
Description Kleur: robijnrood met granaattinten. Neus: breed, intens en aangenaam boeket met een geur van zoethout, tabak, kruiden, leer en verwelkte rozen. Smaak: veelzijdig, complex, sober, harmonieus en glad met een vleugje bramen, vol met taaie tannines en een aangename afdronk; typische nebbiolo-druivensmaak. Serveertemperatuur: 16-17 °C. Bewaren: 15 jaar.
Land Italië
Druivenrassen Nebbiolo
Merk/Wijnhuis Enrico Serafino
Kleur Rood
Smaakprofiel Complex, Rijk, Robuust
Regio Piemonte
Gebied Barolo
Awards 2019 - Wine Enthusiast : 92/100 in 2023
Verkoopargumenten • De wijngaarden liggen verspreid in een Unesco-werelderfgoedgebied.
• Nebbiolo is vernoemd naar nebbia: de mist die in oktober over het gebied trekt.
Vinificatie Verschillende wijngaarden gelegen op het zuiden en zuidwesten met een klei-kalksteenbodem, wijnstokken van 20-35 jaar oud. De druiven worden in de eerste drie weken van oktober met de hand geoogst. Na een handmatige selectie volgt het ontstelen en persen en een tweede selectie van de druiven met de hand. Lange maceratie met remontage en délestage. Een deel wordt gevinifieerd in conisch hout, en aan het eind van de maceratie wordt de traditionele techniek van onderdompeling van de hoed toegepast: sommige delen blijven meer dan een maand in contact met de schillen! De veroudering vindt plaats in vaten van gemiddelde grootte en gedeeltelijk in barriques.
Op voorraad
Scroll to top