Trimbach, Riesling Grand Cru Mandelberg

Specificaties
Kenmerken Vegan
Description Een elegante en verfijnde witte wijn met een opmerkelijk heldere strogele kleur. In de neus onthult deze wijn een intense en complexe geur, met levendige aroma's van citrusvruchten zoals limoen, citroen en grapefruit, aangevuld met florale tonen van witte bloemen. Op de tong biedt de wijn een uitstekende balans tussen frisse zuren en rijpheid van fruit. Sappige smaken van steenfruit, zoals perzik en abrikoos, worden gecombineerd met minerale toetsen, die de wijn zijn typische terroirexpressie geven. Het lange, aanhoudende afdronk laat een verfrissende en levendige indruk achter.
Land Frankrijk
Druivenrassen Riesling
Merk/Wijnhuis Trimbach
Kleur Wit
Smaakprofiel Elegant, Fris, Mineraal
Gebied Elzas
Awards 2019 - The Wine Advocate : 92/100 in 2024 | 2019 - James Suckling : 95/100 in 2024
Verkoopargumenten • De wijn weerspiegelt het unieke karakter van het Mandelberg Grand Cru-terroir, met zijn kenmerkende minerale tonen en frisse zuren.
• Uitstekend rijpingspotentieel. Hoewel hij al heerlijk is om jong te drinken, zal de wijn zich met de jaren verder ontwikkelen en een grotere complexiteit en diepte onthullen.
Vinificatie De druiven voor deze wijn worden met de hand geoogst van geselecteerde wijngaarden binnen het Mandelberg Grand Cru-terroir in de Elzas, Frankrijk. Na een strenge selectie worden de druiven zacht geperst en ondergaan ze een koude bezinking om onzuiverheden te verwijderen. De fermentatie vindt plaats in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks om de frisheid en fruitige expressie te behouden. Deze Riesling rijpt vervolgens enkele maanden op de droesem (lie) om zijn complexiteit en structuur te versterken. De wijn wordt gebotteld en kan verder ontwikkelen op de fles in de kelder, waardoor hij met de jaren nog meer diepte en karakter ontwikkelt.
Op voorraad
Scroll to top