Frescobaldi, Montesodi Chianti Rúfina
Land | Italië |
---|---|
Druivenrassen | Sangiovese |
Merk/Wijnhuis | Frescobaldi |
Kleur | Rood |
Smaakprofiel | Complex, Rijk, Robuust |
Regio | Nipozzano |
Gebied | Toscane |
Vinificatie | Na zorgvuldig aan de wijnstok te hebben gewerkt, werden de sangiovesedruiven uit de Montesodi-wijngaard met de hand geoogst in kratten van 15 kg. Verdere zorg en selectie vond plaats in de kelder, waar de druiven zorgvuldig werden gecontroleerd op de sorteertafel. Alleen de trossen van de hoogste kwaliteit werden geselecteerd op basis van polyfenolische stoffen en de gezondheid van de druiven. De fermentatie vond plaats bij een gecontroleerde temperatuur gedurende ongeveer tien dagen. De maceratie werd gedefinieerd op basis van het proeven van de wijn en werd afgerond na een periode van een maand. Na het rekken was de wijn klaar en werd de malolactische gisting beëindigd. Aan het eind van het jaar volgde het rijpingsproces in Franse en Oostenrijkse eikenhouten vaten van 30 hl, waar de wijn de volgende achttien maanden bleef, totdat hij werd gebotteld. Door de daaropvolgende maanden van rijping op de fles ontwikkelde Montesodi zijn maximale elegantie en potentieel. |
Op voorraad