Fonseca, Vintage Port
| Kenmerken | Vegan |
|---|---|
| Omschrijving | Fonseca Vintage Port 2017 toont een diepe paarszwarte kleur met een smalle magenta rand. De neus opent met een explosie van donker bosfruit en levendige rode bessen, verfijnd door subtiele balsamico- en cederaroma’s en een lichte mineraliteit. In de mond ontplooit zich dicht en sappig zwart fruit dat overgaat in een lange, krachtige afdronk. De textuur is rond en fluwelig, terwijl stevige, gespierde tannines en frisse zuren structuur en balans geven. Gemaakt van druiven van de historische quintas Cruzeiro, Santo António en Panascal, combineert deze port opulente fruitigheid met complexiteit en een indrukwekkend bewaarpotentieel van vele decennia. |
| Land | Portugal |
| Druivenrassen | Tinta Barroca, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional |
| Merk/Wijnhuis | Fonseca |
| Categorie | Port |
| Kleur | Rood |
| Smaakprofiel | Intens, Robuust, Vol |
| Gebied | Douro |
| Awards | 2021 - Wine Enthusiast : 97/100 |
| Verkoopargumenten |
• Fonseca is de beste producent van vintage ports. • Vintage port wordt alleen gemaakt van de allerbeste jaren. |
| Vinificatie | De vintage ports van Fonseca worden uitsluitend gemaakt van de drie Fonseca-wijngaarden (Panascal, Cruzeiro en Santo Antonio), zijn voor 100% met de voet getreden en worden alleen gemaakt in de allerbeste jaren. De geplukte druiven worden in stenen tanks geplet. De fermentatie wordt afgebroken als de helft van de suiker is omgezet in alcohol door toevoeging van een eau-de-vie van druiven met een alcoholpercentage van 77%. Na de oogst kunnen de beste wijnen van de oogst worden geïdentificeerd en apart worden gehouden om een vintage port te maken. De jonge port rijpt twee jaar in grote houten vaten voordat hij wordt gebotteld, waarna hij ofwel jong kan worden genoten om zijn kracht en intense fruit te waarderen, of kan worden bewaard om verder te rijpen. |
Op voorraad