Akashi Tai staat sinds 1917 voor een ambachtelijke sake, met de hand gemaakt in kleine batches. Het is een verwezenlijking van de Akashi Sake brouwerij en het perfecte voorbeeld van een echte Hyogo sake. Een traditioneel en natuurlijk product die volledig handgemaakt wordt geproduceerd.
Voor het 100-jarige bestaan van de Akashi Tai brouwerij is de Kaikyo distilleerderij opgericht in 2017, waar de productie van Hatozaki en 135 East plaatsvindt.
135 East is vernoemd naar de 135e ooster lengtegraad die door de stad Akashi loopt en waar de Kaikyo distillerij ligt. De gin staat voor de passie van het ontdekken wat buiten de normale grenzen ligt. 135 East is een gin geïnspireerd op de Taisho periode in Japan: het moment dat de cultuur in het Oosten is versmolten met de gebruiken in het Westen. Door nieuwe smaken te combineren die elkaar verrijken en complementeren is deze innovatieve en ongebruikelijke type gin gedistilleerd.
Hatozaki is vernoemd naar de oudste stenen lichttoren in Japan, een symbool van veiligheid en begeleiding verhuld in een historisch monument. Met een ode aan de naturalistische kunst van het Edo tijdperk (1603-1868) behoud Hatozaki een diep respect voor de Schotse roots van whisky in de whisky’s.
Doorly’s wordt geproduceerd in de Foursquare Rum Distilery op Barbados en vernoemd naar de oprichter: Martin Doorly. Martin begon met de productie van Doorly’s in 1920 waardoor Doorly’s een van de oudste rum merken van Barbados is.
Foursquare rum distilleerderij is een van de weinige onafhankelijke familie distilleerderijen in de Cariben. De in 1720 in Barbados opgerichte distilleerderij is door de Seale familie in 1996 een nieuw leven ingeblazen. Richard Seale is de vierde generatie van de Seale familie die sinds 1926 is gefocust op het produceren van kwaliteit rum in Barbados.