Louis M. Martini, Sonoma County Cabernet Sauvignon

Specificaties
Description De wijn bevat aroma’s van pruimen en bosbessenjam. De smaken worden ondersteund door gekaramelliseerde en geroosterde eiken. Het volle, ronde mondgevoel biedt voldoende structuur en leidt tot een fruitige afdronk.
Land Verenigde Staten
Druivenrassen Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Petite Sirah
Merk/Wijnhuis Louis M. Martini
Kleur Rood
Smaakprofiel Kruidig, Toegankelijk, Vol
Regio Alexander Valley
Gebied Californië
Awards 2019 - James Suckling : 92/100
Verkoopargumenten • De druiven voor deze wijn werden voornamelijk geselecteerd uit twee van onze gerenommeerde wijngaarden met kroonjuwelen in Sonoma County: Frei Ranch- wijngaarden in Dry Creek Valley AVA en de
• Consistentie en kwaliteit zorgen ervoor dat deze wijn jaar na jaar weer een fantastische smaak oplevert.
Vinificatie Druiven werden voornamelijk geselecteerd uit twee van onze bekende, topwijngaarden in Sonoma County: Frei Ranch in het Dry Creek Valley AVA en Barrelli Creek Vineyard in het Alexander Valley AVA. De koelere temperaturen en gematigd weer zorgden voor een lang groeiseizoen, waardoor de druiven optimaal konden rijpen. Het milde weer zorgde voor uitzonderlijke smaakontwikkeling en resulteerde in een iets latere oogst met prachtig gebalanceerde opbrengsten. De zorgvuldige selectie van Frans en Amerikaans eik voegde een zoetheid en complexiteit toe met lagen vanille, mokka en espresso. De gemiddelde tijd op eik was 16 maanden. Een vleugje merlot, petite syrah en cabernet franc vergrootte de rondheid en diepte van de wijn. Het mengen vond twee maanden vóór het bottelen plaats om het mengsel te laten harmoniseren.
Op voorraad
Scroll to top