J Vineyards, Pinot Gris

Specificaties
Description Onze Californië Pinot Gris opent met heerlijke aroma's van kamperfoelie, mandarijn en Kaffir limoenblad. Dit fruitige en gelaagde gehemelte heeft tonen van rijpe groene appel, Meyer-citroen en zure ananas die mengen met hints van bloemen en knapperige mineraliteit.
Land Verenigde Staten
Druivenrassen Pinot Gris
Merk/Wijnhuis J Vineyards
Kleur Wit
Smaakprofiel Fris, Fruitig, Sappig
Gebied Californië
Awards 2023 - James Suckling.com : 90/100
2022 - Winemaker of the Year : Nicole Hitchcock
Verkoopargumenten • J maakt zowel stille als mousserende wijnen, wat bijzonder is, waarbij de technieken van de oude wereld gecombineerd worden met de flair van de nieuwe wereld.
• J heeft een immense bibliotheek met spectaculaire afbeeldingen. Hiermee onderstreept J haar toewijding aan kunst en de algehele beleving van het nuttigen van een fles wijn.
• De mentaliteit van J past volledig bij deze wereldberoemde vallei in het hart van Sonoma.
Vinificatie De druiven voor deze pinot gris zijn afkomstig uit koele gebieden in de groeiende regio van de Russian River Valley. De druiven ontvangen veel zon uren waarbij in de nacht de koele wind door de wijngaarden waait. Zo is er een perfecte balans voor een rustig groeiseizoen. Wanneer de druiven de perfecte rijpheid hebben behaalt geeft wijnmaakster Nicole Hitchcock het startsein voor de handmatige oogst.
Op voorraad
Scroll to top