Mouton Cadet, Heritage Gift

Specificaties
Description Een intens granaatrode kleur met een lichte karmozijnrode rand. De neus opent met een blend van zwart en rood fruit, waarbij vooral bramen, bosbes en gekonfijte kersen naar voren komen. Na het beluchten gaat dit over in delicate tonen van kruiden en zwarte bessen. In de ronde en rijke aanzet zitten verse vruchtensmaken zoals bosbes, zwarte bes en kersen, het middenpallet onthult krachtige, maar prachtig gebalanceerde tannines, wat leidt tot een aantrekkelijk frisse afdronk van milde kruiden van vooral kaneel en vanille.
Land Frankrijk
Druivenrassen Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Merk/Wijnhuis Baron Philippe de Rothschild
Kleur Rood
Smaakprofiel Fruitig, Rijk, Vol
Gebied Bordeaux
Extra kenmerken Geschenkverpakking
Awards 2020 - The Drinks Business : Silver in 2023 | 2019 - Berliner Wein Trophy : Gold in 2023 | 2019 - Mundus Vini : Silver in 2023
Omschrijving Een intens granaatrode kleur met een lichte karmozijnrode rand. De neus opent met een blend van zwart en rood fruit, waarbij vooral bramen, bosbes en gekonfijte kersen naar voren komen. Na het beluchten gaat dit over in delicate tonen van kruiden en zwarte bessen. In de ronde en rijke aanzet zitten verse vruchtensmaken zoals bosbes, zwarte bes en kersen, het middenpallet onthult krachtige, maar prachtig gebalanceerde tannines, wat leidt tot een aantrekkelijk frisse afdronk van milde kruiden van vooral kaneel en vanille.
Vinificatie Gedurende de hele wijnbouwproces zijn de Baron Philippe de Rothschild's wijnmakers betrokken bij de ontwikkeling in de wijngaard en adviseren zij de partner-wijnboeren in wijngaard om zo de kwaliteitseisen voor Mouton Cadet te waarborgen. Als de oogst tijd nadert gaan de wijnmakers de druiven proeven per perceel om de optimale datum voor het plukken bepalen. Het vinificatieprotocol is specifiek gedefinieerd om de persoonlijkheid van elk terroir en elk druivenras en het verkrijgen van een rijke en gevarieerd aanbod van wijnen voor de uiteindelijke mix. Dit op maat gemaakte proces is gericht op het optimaliseren van de extractie van de tannines, expressie van rijp fruit en geroosterde noten te verkrijgen in de wijn.
Op voorraad
Scroll to top