Réserve Mouton Cadet Saint-Emilion

Specificaties
Description Een glinsterende granaat rode kleur met een licht karmozijnrode tint. In de neus tonen van kruidnoten, vooral Malabar peper en kaneel, gevolgd door tinten van rijp rood en zwart vruchtenaroma's, met name wilde aardbei, bosbes en bramen. In de smaak een rijke en zeer volle aanzet op soepele tannines die leiden tot een stijlvol, fruitgevuld middenpallet met daarin vooral bramen en zwarte bessen smaken, terwijl er in af dronk vanille- en mokkanoten verschijnen.
Land Frankrijk
Druivenrassen Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Merk/Wijnhuis Baron Philippe de Rothschild
Kleur Rood
Smaakprofiel Rijk, Rond, Vol
Regio Saint Émilion
Gebied Bordeaux
Awards 2022 - Mundus Vini : Gold | 2021 - Concours Elle A Table : Silver | 2020 - Grand Prix Vinex : Silver
Omschrijving Een glinsterende granaat rode kleur met een licht karmozijnrode tint. In de neus tonen van kruidnoten, vooral Malabar peper en kaneel, gevolgd door tinten van rijp rood en zwart vruchtenaroma's, met name wilde aardbei, bosbes en bramen. In de smaak een rijke en zeer volle aanzet op soepele tannines die leiden tot een stijlvol, fruitgevuld middenpallet met daarin vooral bramen en zwarte bessen smaken, terwijl er in af dronk vanille- en mokkanoten verschijnen.
Vinificatie Als de oogst tijd nadert gaan de wijnmakers de druiven proeven per perceel om de optimale datum voor het plukken bepalen. De druiven van elk perceel worden dan afzonderlijk gevinificeerd. Een vinificatieprotocol is specifiek afgestemd op elk vat om de persoonlijkheid van elk terroir en elk druivenras, terwijl de versheid en minerale tonen die kenmerkend zijn worden gegarandeerd.
Op voorraad
Scroll to top