Réserve Mouton Cadet Pessac-Léognan

Specificaties
Description Een dieprode kleur met een aantrekkelijke carmine tint. De neus opent op rijp rood fruit aroma's versterkt door te beluchten met subtiele milde kruiden- en vanillenoten. In de smaak een opmerkelijk vol en substantiële aanzet die leidt naar een intense rode- en zwarte- vruchten smaken ondersteund door stevige tannines die zacht worden op het eind wanneer ze plaats maken voor delicate tonen van mokka en geroosterde amandel.
Land Frankrijk
Druivenrassen Cabernet Sauvignon, Merlot
Merk/Wijnhuis Baron Philippe de Rothschild
Kleur Rood
Smaakprofiel Elegant, Rijk, Vol
Regio Pessac-Léognan
Gebied Bordeaux
Awards 2020 - Concours Falstaff : 91/100
Omschrijving Een dieprode kleur met een aantrekkelijke carmine tint. De neus opent op rijp rood fruit aroma's versterkt door te beluchten met subtiele milde kruiden- en vanillenoten. In de smaak een opmerkelijk vol en substantiële aanzet die leidt naar een intense rode- en zwarte- vruchten smaken ondersteund door stevige tannines die zacht worden op het eind wanneer ze plaats maken voor delicate tonen van mokka en geroosterde amandel.
Vinificatie Gedurende de hele wijnbouwproces zijn de wijnmakers betrokken bij de ontwikkeling in de wijngaard en adviseren zij de partner-wijnboeren om zo de kwaliteitseisen te waarborgen. Als de oogst tijd nadert gaan de wijnmakers de druiven proeven per perceel om de optimale datum voor het plukken bepalen. De druiven van elk perceel worden dan afzonderlijk gevinificeerd. Een vinificatieprotocol is specifiek afgestemd op elk vat om de persoonlijkheid van elk terroir en elk druivenras, terwijl de versheid en minerale tonen die kenmerkend zijn voor worden gegarandeerd.
Op voorraad
Scroll to top