Réserve Mouton Cadet Pauillac

Specificaties
Description Een diepe granaatrode kleur met een lichte karmozijnrode tint. De neus opent op geroosterde koffieboon en zwarte bessen deze tonen worden veel complexer met extra beluchten, met tonen van zachte vanille, bramen, truffel en dan kersen in alcohol. In de smaak is de aanzet helder en direct, met tannines die opvallen door hun elegantie en kracht, terwijl het midden van de smaak de nadruk legt op gebrande koffie-boon en fruit smaken met daarbij vooral zwarte bes. De prachtig lange afdronk wordt ondersteund door hoogwaardige tannines, het kenmerk van een uitzonderlijk terroir.
Land Frankrijk
Druivenrassen Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Merk/Wijnhuis Baron Philippe de Rothschild
Kleur Rood
Smaakprofiel Complex, Krachtig, Rijk
Regio Pauillac
Gebied Bordeaux
Awards 2021 - Mundus Vini : Gold | 2019 - Wine Enthusiast : 90/100
Omschrijving Een diepe granaatrode kleur met een lichte karmozijnrode tint. De neus opent op geroosterde koffieboon en zwarte bessen deze tonen worden veel complexer met extra beluchten, met tonen van zachte vanille, bramen, truffel en dan kersen in alcohol. In de smaak is de aanzet helder en direct, met tannines die opvallen door hun elegantie en kracht, terwijl het midden van de smaak de nadruk legt op gebrande koffie-boon en fruit smaken met daarbij vooral zwarte bes. De prachtig lange afdronk wordt ondersteund door hoogwaardige tannines, het kenmerk van een uitzonderlijk terroir.
Vinificatie Gedurende de hele wijnbouwproces zijn de Baron Philippe de Rothschild's wijnmakers betrokken bij de ontwikkeling in de wijngaard. Als de oogst tijd nadert gaan de wijnmakers de druiven proeven per perceel om de optimale datum voor het plukken bepalen. De druiven van elk perceel worden dan afzonderlijk gevinificeerd. Een vinificatieprotocol is specifiek afgestemd op elk vat om de persoonlijkheid van elk terroir en elk druivenras, terwijl de versheid en minerale tonen die kenmerkend zijn worden gegarandeerd.
Op voorraad
Scroll to top