Réserve Mouton Cadet Sauternes

Specificaties
Description De wijn heeft een schitterende goudgele kleur. De neus opent met gele steen-fruit aroma's, zoals perzik en abrikoos, en een verfrissende hint van citrus, verbonden na het beluchten met een vleugje toast. In de smaak is de aanzet zwoel en harmonieus, met prachtig gedefinieerde vruchten (gestoofde perzik en abrikoos), wat leidt tot een volledig middenpallet en een frisse, minerale afdronk.
Land Frankrijk
Druivenrassen Sauvignon Blanc, Muscadelle, Semillon
Merk/Wijnhuis Baron Philippe de Rothschild
Kleur Wit
Smaakprofiel Fruitig, Sappig, Vol
Regio Sauternes
Gebied Bordeaux
Awards 2021 - Mundus Vini : Silver in 2023
Omschrijving De wijn heeft een schitterende goudgele kleur. De neus opent met gele steen-fruit aroma's, zoals perzik en abrikoos, en een verfrissende hint van citrus, verbonden na het beluchten met een vleugje toast. In de smaak is de aanzet zwoel en harmonieus, met prachtig gedefinieerde vruchten (gestoofde perzik en abrikoos), wat leidt tot een volledig middenpallet en een frisse, minerale afdronk.
Vinificatie Gedurende de hele wijnbouwproces zijn de Baron Philippe de Rothschild's wijnmakers betrokken bij de ontwikkeling in de wijngaard en adviseren zij de partner-wijnboeren in wijngaard om zo de kwaliteitseisen voor Mouton Cadet te waarborgen. Als de oogst tijd nadert gaan de wijnmakers de druiven proeven per perceel om de optimale datum voor het plukken bepalen. De druiven van elk perceel worden dan afzonderlijk gevinificeerd. Een vinificatieprotocol is specifiek afgestemd op elk vat om de persoonlijkheid van elk terroir en elk druivenras, terwijl de versheid en minerale tonen die kenmerkend zijn voor Réserve Mouton Cadet Sauternes worden gegarandeerd.
Op voorraad
Scroll to top