Réserve Mouton Cadet Graves Blanc

Specificaties
Description Deze wijn heeft een glinsterende ivoorgele kleur. In de geur vooral witte bloesem en grapefruitaroma's, gevolgd na het beluchten door tonen van verse abrikoos. De smaak heeft een frisse en ronde aanzet met een vleugje citroen, het midden onthult witte bloesemtonen, die leiden naar een minerale afwerking.
Land Frankrijk
Druivenrassen Sauvignon Blanc, Semillon
Merk/Wijnhuis Baron Philippe de Rothschild
Kleur Wit
Smaakprofiel Bloemig, Fris, Mineraal
Regio Graves
Gebied Bordeaux
Awards 2022 - The Bettane + Desseauve : Gold in 2023 | 2022 - Mundus Vini : Gold in 2023 | 2022 - Decanter : 90/100 in 2023
Omschrijving Deze wijn heeft een glinsterende ivoorgele kleur. In de geur vooral witte bloesem en grapefruitaroma's, gevolgd na het beluchten door tonen van verse abrikoos. De smaak heeft een frisse en ronde aanzet met een vleugje citroen, het midden onthult witte bloesemtonen, die leiden naar een minerale afwerking.
Vinificatie Gedurende het hele wijnbouwproces zijn de Baron Philippe de Rothschild's wijnmakers betrokken bij de ontwikkeling in de wijngaard en adviseren zij de partner-wijnboeren in wijngaard om zo de kwaliteitseisen te waarborgen. Als de oogst tijd nadert gaan de wijnmakers de druiven proeven per perceel om de optimale datum voor het plukken bepalen. De druiven van elk perceel worden afzonderlijk gevinificeerd. Een vinificatieprotocol is specifiek afgestemd op elk vat om de persoonlijkheid van elk terroir en elk druivenras, terwijl de versheid en minerale tonen die kenmerkend zijn voor Mouton Cadet Réserve Graves blanc worden gegarandeerd.
Op voorraad
Scroll to top