Réserve Mouton Cadet Saint-Estèphe

Specificaties
Description Een diepe karmozijnrode kleur met een lichte paarse tint. De neus opent met expressieve zwarte bes en bosbessenaroma's en een vleugje toast. Na het beluchten volgen er nog tonen van leer en zwarte fruitnoten. In de smaak volgt een ronde en rijke aanzet met bosbes en zwarte bessen smaken, het middenpallet onthult de krachtige maar verfijnde tannines van een groot terroir. In de de afdronk vooral tonen van leer samen met milde kruiden, vooral nootmuskaat, en een vleugje truffel.
Land Frankrijk
Druivenrassen Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Merk/Wijnhuis Baron Philippe de Rothschild
Kleur Rood
Smaakprofiel Kruidig, Rijk, Vol
Regio Saint-Joseph
Gebied Bordeaux
Awards 2020 - Concours Falstaff : 92/100 | 2019 - Mundus Vini : Gold in 2023
Omschrijving Een diepe karmozijnrode kleur met een lichte paarse tint. De neus opent met expressieve zwarte bes en bosbessenaroma's en een vleugje toast. Na het beluchten volgen er nog tonen van leer en zwarte fruitnoten. In de smaak volgt een ronde en rijke aanzet met bosbes en zwarte bessen smaken, het middenpallet onthult de krachtige maar verfijnde tannines van een groot terroir. In de de afdronk vooral tonen van leer samen met milde kruiden, vooral nootmuskaat, en een vleugje truffel.
Vinificatie Gedurende de hele wijnbouwproces zijn de wijnmakers betrokken bij de ontwikkeling in de wijngaard en adviseren zij de partner-wijnboeren in wijngaard om zo de kwaliteitseisen voor Mouton Cadet te waarborgen. Als de oogst tijd nadert gaan de wijnmakers de druiven proeven per perceel om de optimale datum voor het plukken bepalen. De druiven van elk perceel worden dan afzonderlijk gevinificeerd. Een vinificatieprotocol is specifiek afgestemd op elk vat om de persoonlijkheid van elk terroir en elk druivenras.
Op voorraad
Scroll to top