Les Cepages, Cabernet Sauvignon
Land | Frankrijk |
---|---|
Druivenrassen | Cabernet Sauvignon |
Merk/Wijnhuis | Baron Philippe de Rothschild |
Kleur | Rood |
Smaakprofiel | Krachtig, Kruidig |
Regio | Languedoc-Roussillon |
Vinificatie | Om zeer aromatische en expressieve wijnen te produceren, worden de druiven bij volle rijpheid geoogst. De druiven van elk wijngaarddeel worden apart gevinifieerd voor de uiteindelijke vermenging. De druiven worden voor de gisting gemacereerd om verse fruitsmaken te ontwikkelen. Na een alcoholische gisting bij gecontroleerde temperatuur, vindt de maceratie na de gisting plaats om de extractie van kleur en tannines te optimaliseren. Vervolgens wordt de malolactische gisting uitgevoerd om de wijnen glad te maken voordat ze definitief worden gemengd. Elk van deze essentiële stappen helpt om de frisheid van het fruit te benadrukken en de aroma's en smaken van de wijn te onthullen. |
Op voorraad