Barons & Baronnes, Nathaniel

Specificaties
Description Diepe granaat rode kleur met een karmozijnrode tint. In de geur geroosterde koffieboon en zwarte bessen noten. De geur krijgt veel meer complexiteit na het beluchten, dan onthullen vanille, bramen, truffel en kersen aroma's zich. De smaak is openhartig en fors, de aanzet onthult tannines waarbij de elegantie en kracht een onmiddellijke indruk maken. En verder veel zwarte bessen en geroosterde koffieboon tonen die leiden tot een prachtig lange afdronk welke wordt ondersteund door hoge kwaliteit tannines die de weerspiegeling zijn van een uitzonderlijk terroir.
Land Frankrijk
Druivenrassen Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Merk/Wijnhuis Baron Philippe de Rothschild
Kleur Rood
Smaakprofiel Intens, Krachtig, Rijk
Regio Pauillac
Gebied Bordeaux
Omschrijving Diepe granaat rode kleur met een karmozijnrode tint. In de geur geroosterde koffieboon en zwarte bessen noten. De geur krijgt veel meer complexiteit na het beluchten, dan onthullen vanille, bramen, truffel en kersen aroma's zich. De smaak is openhartig en fors, de aanzet onthult tannines waarbij de elegantie en kracht een onmiddellijke indruk maken. En verder veel zwarte bessen en geroosterde koffieboon tonen die leiden tot een prachtig lange afdronk welke wordt ondersteund door hoge kwaliteit tannines die de weerspiegeling zijn van een uitzonderlijk terroir.
Vinificatie De wijnmakers van Baron Philippe de Rothschild houden elk geselecteerd perceel in de gaten om de optimale oogstdatum te bepalen. De druiven van elk perceel worden afzonderlijk gevinificeerd om de variëteit en de persoonlijkheid van elk terroir en elk druivenras te behouden, waardoor het breedste scala aan opties voor het uiteindelijke blend wordt gegarandeerd. Het fermentatieprotocol voor elk vat wordt aangepast om de extractie van tannines en de expressie van fruit te optimaliseren. Een lange maceratieperiode van vier weken helpt om soepele tannines te garanderen en het wijn body te geven.
Niet op voorraad
Scroll to top