Escudo Rojo, Reserva Syrah

Specificaties
Kenmerken Duurzaam
Description Een intens rode kleur met een karmozijnrode tint. De geur opent met subtiele tonen van zwart fruit zoals bramen en zwarte bes, gevolgd na het beluchten door een delicate toets van eiken en zwarte peper. De smaak opent met een volle ronde aanzet van expressieve zwarte fruittonen welke ook al in de geur waarneembaar zijn. De tannine structuur is typisch voor Syrah en heeft een aantrekkelijke body, ondersteund door elegante tonen van zwarte en grijze peper, gevolgd door een prachtig lange afdronk met een opmerkelijke terugkeer van fruit smaken en verfijnde geroosterde noten.
Land Chili
Druivenrassen Syrah
Merk/Wijnhuis Baron Philippe de Rothschild
Kleur Rood
Smaakprofiel Elegant, Fruitig, Vol
Gebied Maipo Valley
Awards 2022 - James Suckling : 91/100 in 2023 | 2022 - La CAV : 93/100 in 2023
Omschrijving Een intens rode kleur met een karmozijnrode tint. De geur opent met subtiele tonen van zwart fruit zoals bramen en zwarte bes, gevolgd na het beluchten door een delicate toets van eiken en zwarte peper. De smaak opent met een volle ronde aanzet van expressieve zwarte fruittonen welke ook al in de geur waarneembaar zijn. De tannine structuur is typisch voor Syrah en heeft een aantrekkelijke body, ondersteund door elegante tonen van zwarte en grijze peper, gevolgd door een prachtig lange afdronk met een opmerkelijke terugkeer van fruit smaken en verfijnde geroosterde noten.
Vinificatie De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens naar de Bodega van Baron Philippe de Rothschild Maipo Chile gebracht, in het hart van de Maipo Vallei. De bodega combineert hout en staal in een kenmerkende architectonische stijl en beschikt over state- of-the-art apparatuur die ook de grote wijntradities respecteert. Escudo Rojo Syrah is gevinificeerd op de Bordeaux-manier, ten gunste van de extractie van het fruit en een soepele, evenwichtige tanninestructuur.
Op voorraad
Scroll to top