Escudo Rojo, Origine

Specificaties
Kenmerken Duurzaam
Description Een diep robijnrood met een paarse tint. In de geur verfijnd en complex, met intense fruittonen, de neus onthult wilde aardbei, kersen en zwarte bessen aroma's vermengd met delicate tonen van vanille. In de smaak een uitstekende aanzet en een geconcentreerde en evenwichtige zuurgraad met zijdeachtige en verfijnde tannines. De wijn onthult zijn onderscheidend vermogen en aromatische complexiteit op rijp zwart fruit en Morello kersensmaken gevolgd door noten van vanille, mokka en geroosterde hazelnoten op de finish.
Land Chili
Druivenrassen Cabernet Sauvignon
Merk/Wijnhuis Baron Philippe de Rothschild
Kleur Rood
Smaakprofiel Complex, Fruitig, Verfijnd
Gebied Maipo Valley
Awards 2021 - James Suckling : 94/100 in 2023 | 2020 - La CAV : 94/100 in 2023 | 2020 - Mundus Vini : Gold in 2023
Omschrijving Een diep robijnrood met een paarse tint. In de geur verfijnd en complex, met intense fruittonen, de neus onthult wilde aardbei, kersen en zwarte bessen aroma's vermengd met delicate tonen van vanille. In de smaak een uitstekende aanzet en een geconcentreerde en evenwichtige zuurgraad met zijdeachtige en verfijnde tannines. De wijn onthult zijn onderscheidend vermogen en aromatische complexiteit op rijp zwart fruit en Morello kersensmaken gevolgd door noten van vanille, mokka en geroosterde hazelnoten op de finish.
Vinificatie De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens naar de Bodega van Baron Philippe de Rothschild Maipo Chile gebracht, in het hart van de Maipo Vallei. Escudo Rojo Origine is gevinificeerd op de Bordeaux-manier, die de extractie van het fruit en een soepele, evenwichtige tanninestructuur bevordert. Deze wijn is volledig gemaakt van Cabernet Sauvignon, ook al is de eis volgens de Chileense wet slechts 75%.
Op voorraad
Scroll to top