Escudo Rojo, Reserva Carmenere

Specificaties
Kenmerken Duurzaam
Description Donkerrood met een paarse tint. De neus opent op rijpe zwarte bessen fruit aroma's, verbonden na het beluchten door tonen van geroosterde koffiebonen en zwarte peper. In de smaak een zeer expressieve aanzet met zwart fruit zoals in de geur wordt beloofd, de gepeperde tonen die ontstaan met het beluchten bieden een middenpallet aan die kracht uitstraalt. De afdronk blijft hangen met een intens scala aan zwarte vruchten, specerijen en gebrande koffiebonensmaken.
Land Chili
Druivenrassen Carmenère
Merk/Wijnhuis Baron Philippe de Rothschild
Kleur Rood
Smaakprofiel Fruitig, Intens, Krachtig
Gebied Maipo Valley
Awards 2022 - James Suckling : 92/100 in 2023 | 2022 - La CAV : 93/100 in 2023 | 2022 –Mundus Vini : Gold in 2023
Omschrijving Donkerrood met een paarse tint. De neus opent op rijpe zwarte bessen fruit aroma's, verbonden na het beluchten door tonen van geroosterde koffiebonen en zwarte peper. In de smaak een zeer expressieve aanzet met zwart fruit zoals in de geur wordt beloofd, de gepeperde tonen die ontstaan met het beluchten bieden een middenpallet aan die kracht uitstraalt. De afdronk blijft hangen met een intens scala aan zwarte vruchten, specerijen en gebrande koffiebonensmaken.
Vinificatie De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens naar de Bodega Baron Philippe de Rothschild Maipo Chile gebracht, in het hart van de Maipo Vallei. De bodega combineert hout en staal in een kenmerkende architectonische stijl en beschikt over state-of-the-art apparatuur die ook de grote wijntradities respecteert. Escudo Rojo Carmenere is gevinificeerd op de Bordeaux-manier, ten gunste van de extractie van het fruit en een soepele, evenwichtige tanninestructuur.
Op voorraad
Scroll to top