Escudo Rojo, Reserve Cabernet Sauvignon

Specificaties
Kenmerken Duurzaam
Description Donkerrood met een intense granaattint. In de neus een scala aan verfijnde rijpe zwarte vruchten aroma's, verbonden na het beluchten door licht geroosterde hazelnoot. In de smaak rijpe zwarte fruitnoten die ook in de geur zich aanbieden met een rijke aanzet, terwijl de aantrekkelijke kruiden- en toast-smaken een opmerkelijke complexiteit en intensiteit brengen aan het middenpallet, ondersteund door krachtige tannines welke typisch zijn voor de Cabernet Sauvignon. De zwarte fruitsmaken keren terug op de lange en frisse afdronk.
Land Chili
Druivenrassen Cabernet Sauvignon
Merk/Wijnhuis Baron Philippe de Rothschild
Kleur Rood
Smaakprofiel Complex, Intens, Rijk
Gebied Maipo Valley
Awards 2022 - James Suckling : 92/100 in 2023 | 2022 - La CAV : 93/100 in 2023
Omschrijving Donkerrood met een intense granaattint. In de neus een scala aan verfijnde rijpe zwarte vruchten aroma's, verbonden na het beluchten door licht geroosterde hazelnoot. In de smaak rijpe zwarte fruitnoten die ook in de geur zich aanbieden met een rijke aanzet, terwijl de aantrekkelijke kruiden- en toast-smaken een opmerkelijke complexiteit en intensiteit brengen aan het middenpallet, ondersteund door krachtige tannines welke typisch zijn voor de Cabernet Sauvignon. De zwarte fruitsmaken keren terug op de lange en frisse afdronk.
Vinificatie De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens naar de Bodega van Baron Philippe de Rothschild Maipo Chile gebracht, in het hart van de Maipo Vallei. De bodega combineert hout en staal in een kenmerkende architectonische stijl en beschikt over state- of-the-art apparatuur die ook de grote wijntradities respecteert. Escudo Rojo Cabernet Sauvignon is gevinificeerd op de Bordeaux-manier, wat de extractie van het fruit en een soepele, evenwichtige tanninestructuur bevordert.
Op voorraad
Scroll to top