Babydoll, Pinot Noir

Specificaties
Kenmerken Vegan
Description Deze pinot noir heeft aroma's van bosenbessen en rood fruit met tonen van mokka en kruiden. De smaak is sappig, waarbij je rood fruit proeft. De wijn is uitgebalanceerd met zachte tannines en een heerlijk subtiele geroosterde afdronk.
Land Nieuw-Zeeland
Druivenrassen Pinot Noir
Merk/Wijnhuis Babydoll
Kleur Rood
Smaakprofiel Sappig, Soepel, Zacht
Gebied Marlborough
Omschrijving Deze pinot noir heeft aroma's van bosenbessen en rood fruit met tonen van mokka en kruiden. De smaak is sappig, waarbij je rood fruit proeft. De wijn is uitgebalanceerd met zachte tannines en een heerlijk subtiele geroosterde afdronk.
Verkoopargumenten • De wijn is geschikt voor vegetariërs, veganisten en een glutenvrij dieet.
• Yealands is een voorloper op het gebied van duurzaamheid en natuurbescherming.
• CarboNZero-gecertificeerd.
Vinificatie Het fruit werd vijf dagen koud geweekt voordat het werd opgewarmd en geïnoculeerd met geselecteerde gisten om het karakter van de variëteit te versterken. Een snelle, hete gisting volgde. Nadat de primaire fermentatie was voltooid, werd er voorzichtig geperst. De wijn werd gerijpt in verschillende vaten en een deel ging naar een mengsel van nieuwe en oudere Franse eiken vaten om de malolactische gisting in de lente te voltooien. Na negen maanden rijping werd de wijn voor het bottelen gemengd, gestabiliseerd en gefilterd.
Op voorraad
Scroll to top